Emelies Travels -

Resplanen
2011-02-07  12:45:19

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Yes, då har vi gjort upp planen. Och den ser ut såhär i det stora hela: vi åker buss från Sydney längs hela ötstkusten upp till Cairns, kanske jobbar någonstans längs vägen och därefter hoppas vi kunna flyga ner till Nya Zeeland och sedan vidare ner till Melbourne för att jobba.
Så den första tiden ser ut såhär:
Torsdag 10 februari. Vi tar bussen från Sydney upp till Spot X. Där ska vi vara på ett Surfcamp i 3 dagar.
Söndag 13 februari. Vi åker från Spot X till Byron Bay och ska bland annat åka på en dags tur kallad Nimbin Tour. Där stannar vi i 3 nätter.
Onsdag 16 februari. Från Byron Bay till Surfers Paradise i 3 nätter.
Lördag 19 februari. Surfers Paradise till Brisbane, och där är vi inbokade på ett hostel i 2 nätter, sedan är planen lite lösare och vi kan bestämma lite själva vilket tempo vi vill ha på resan.
Hur som helst, vi kommer göra en massa stop på vägen upp till Cairns, men det ställena vi definitivt vet i nuläget att vi kommer stanna i är:
Fraser Island: Safari med två nätter på Rainbow Beach.
Whitsundays: Där kommer vi bo på en all inclusive segelbåt i 2 nätter och segla runt bland öarna.
Magnetic Island: Två nätter på ön där det finns vilda koalor och wallabys överallt.
Cairns: En introdutionskurs i dykning.
Cape Tribulation: Safari i den speciella djungeln ovanför Cairns med en natt ute i bushen.
En liten kort överblick över hur vi kommer ha det, låter ganska nice va?
Inte den bästa kartan kanske, men man får sig en liten uppfattning!
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Mamma

Jag tycker att det verkar som ni fick en hel del för pengarna! Det låter jättemysigt. Kanske lite synd att ni gör ett så stort hopp uppåt på en gång, men det blir nog bra.Kramar

2011-02-07 @ 16:28:26
Ami Flood

Låter fantastiskt - men jag trodde ni skulle försöka hitta jobb?

2011-02-08 @ 09:09:02
Emelie

Det blir nog bra! Jo vi ska resa först så länge vi kan innan pengarna tar slut, sen fixar vi jobb. Hoppas du hade det bra i alperna Ami!

2011-02-09 @ 11:05:40 Website: http://emelaia.blogg.se/
Juliajay

Hejsan!

Vad roligt det är att läsa din blogg! Jag ska till Australien i början av september för att resa runt och jobba på ett sånt visum som du har. Jag har läst din blogg från början av din Australien-resa och tänker fortsätta läsa allt! Du skriver jättebra! :)



Det känns sjukt kul att läsa din blogg, för du skriver på ett sätt som liknar hur jag själv skulle formulera mig, så det känns som att det blir väldigt givande läsning! Jag har en fråga. Hur mycket pengar hade du med dig som reskassa här i början?



Jag tänker såhär: eftersom det verkar som att ni skulle resa och ha kul mest i början och inte söka jobb förrän lite senare så måste man ju ha rätt mycket, eller? Jag har nämligen inte planerat så mycket inför min resa, så det hade varit bra att veta om det är panik att börja jobba direkt eller hur stor reskassa man bör ha!



Hoppas du ser mitt inlägg och kan svara! Tack för att du skriver denna bloggen :) KRAM

2011-07-21 @ 14:36:34
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin




Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition




Emelie Persson
Stockholm, Sweden





In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...