Emelies Travels -

Paket tack!
2011-07-07  11:32:34

Get more visitors to your blog! Permalink  "Fruitpicking"  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Vi stannar i Bowen till den 6/7 augusti, så ytterligare en månad. Jag tänkte bara skriva min adress ifall det skulle finnas en omtänksam själ där hemma som kanske får lust att skicka ned någon surprise till mig. Lite svenskt godis kanske, en tub kaviar, en försenad midsommarburk sill, en tidning eller bara någon fin topp? Vad som helst egentligen, alla får paket hemifrån här så det skulle vara kul att känna att man inte är helt bortglömd här borta på andra sidan jorden. Absolut inget tvång, men det skulle vara väldigt uppskattat! Om mamma får för sig att skicka något kanske du skulle kunna skicka ned den här klänningen? Jag saknar den…

 

Jag och brorsan i Sydney

 

Min adress är i alla fall:

Emelie Persson

c/o Aussie Nomads Backpacker Resort

P.O. Box 453

Bowen QLD 4805

Australia

 

Jag skrev i förra inlägget att vi hade en helvetesvecka. Denna vecka är ännu värre. Jag hatar att plantera paprika! För det första: plantorna är så små så de knappt går att ta i. Om man lyckas ta upp en planta från backen utan att ha själva plantan i handen och roten kvar i backen, så återstår att försöka plantera den i jorden som består av stenbumlingar. Och klarar man av att plantera den så kallade plantan på en sten så är det bara en sak kvar. Den ska täckas över med stenhård lera som knappt går att rubba. Så ser våra dagar ut, med ömmande ryggar, axlar, händer, fingrar, nacke, rumpa och lår. Många gånger tänker man att det finns ingen möjlighet i världen att man skulle klara av att böja sig en gång till, men man gör det i alla fall. Och ibland börjar man krypa längs raderna för att ändra teknik och minska smärtan i ryggen, men det slutar alltid i samma position. Oergonomiskt böjd rygg. Sedan har vi humöret. Jag vet inte hur många gånger jag har svurit på dessa plantor, kastat dem i backen och sparkat på leran. Men ingenting hjälper, vi har till och med testat att prata med plantorna. Nej, det enda som funkar är väl att stå ut helt enkelt.

 

Nu har våra härliga arbetskamrater Ambra, Sonia, Manon och Julia lämnat oss. Mycket tråkigt för oss, men kul för dem för nu börjar de resa runt i Australien. Det kommer väl nytt folk så småningom!

 

Varje morgon ser soluppgången olika ut, ena dagen vackrare än den andra

Vi möter många grodor under våra dagar

 

Julia och Jossan redo för en plantrunda

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Mamma

Får man verkligen ta in godis och mat i landet? Klart jag skickar klänningen men är osäker på vad man kan skicka med som är gott.

2011-07-08 @ 07:26:12
Mamma

Nu har jag kollat. Man kan skicka med godis och choklad till Australien men man måste deklarera det.

Mat är svårare. Men konserver ska nog gå.

2011-07-13 @ 16:24:32
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...