Emelies Travels -

Kavaholics
2011-05-18  03:28:13

Get more visitors to your blog! Permalink  Fiji  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

De två sista dagarna på Robinson Crusoe Island handlade mest om relaxing. Något som inte är speciellt svårt när man är omgiven av fijianer som gör allt i Fiji-time. Vi solade, snorklade, gjorde armband av kokosnötter, spelade beachvolleyball, fick massage, lärde oss dansa med höfterna och så vidare. På kvällarna satt vi på sanden, drack kava och lyssnade på sköna låtar som sjöngs till gitarr. Eftersom både jag och Jossan dricker med ögat så har vi inte lyckats få i oss tillräckligt med kava för att få den avslappnade känslan som alla fijianer är ute efter varje kväll. Däremot har vi fått uppleva hur andra beter sig efter ett par tsunamis. Allt eftersom kvällarna gick märkte man skuggan av människor som höll till lite i bakgrunden och knallade omkring som zombies. De var aldrig tillräckligt trötta för att somna sittandes, men tillräckligt slöa för att inte orka prata eller göra annat än att bara sitta och stirra ut i intet. Jag kallar det konstigt och tråkigt, de kallar det för total avslappning… Hur som helst, ön var vår och vad vi än ville göra hjälpte personalen oss. Vi blev som en liten familj och vi blev bland annat bundis med dykinstruktören, Dan. Vi kom undan för en billig penning så vi bestämde oss för att göra ett dyk. Vi dök ned på 15 meter i 45 minuter och korallerna var fantastiska. Vi såg stora och små fiskar och en sköldpadda svävade förbi oss. Det var en annorlunda upplevelse att vara så djupt ned, i Cairns såg vi fortfarande ytan när man kollade upp. Men av någon konstig anledning kunde jag inte slappna av, jag tyckte att det var obehagligt. Varför vet jag inte, kanske hade jag bara en dålig dykardag… Men nu har vi i alla fall dykt i Fiji också!


Sista kvällen bjöds det på dansshow. En riktigt jävla grym sådan. Det började med en kille som dansade med eld, och rätt var det var kastade han eldspjutet upp över vasstaket som vi satt under och över till andra sidan där en annan kille tog emot den. Sjukt coolt. Sedan bara fortsatte det i den stilen. Tjejerna vickade på höfterna med deras vackra leenden och killarna rörde sina sexiga, svettiga, vältränade kroppar i manliga mooves. (Ja, fijianer är riktigt heta.) När showen närmade sig sitt slut ropade de in oss så kallade islanders (vi få öbor som övernattade på ön) så vi fick stå och dansa hej då med dem till alla dagsgäster. Nu kom vi till det känsliga stadiet, då vi var tvungna att säga farväl till vår nya familj – och Fiji överhuvudtaget. Nästa dag var det dags att flyga ut ur landet. Nästintill lipandes tog vi oss bort till småbåtarna som skulle ta oss tillbaka till fastlandet, och både personal som nattgäster sjöng och spelade gitarr åt oss på stranden med svajande facklor i händerna. De ropade våra namn och vinkade av oss när vi långsamt tuffade iväg och lämnade ön bakom oss. Så var det dags att lämna paradiset för denna gång…


Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...