Emelies Travels -

Robinson Crusoe Island
2011-05-18  03:25:26

Get more visitors to your blog! Permalink  Fiji  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Så var det dags att lämna Smugglers för en andra gång. Vi hoppade på en buss som tog emot oss med kava och körde oss till en liten båt som tog oss vidare till Robinson Crusoe Island. Robinson Crusoe blev ju strandsatt på en öde ö och detta är ön som han lyckades ta sig till för att få hjälp, därav namnet. När vi närmade oss ön sprang det fram ”kannibaler” på stranden och kastade kokosnötter och pinnar på oss, men snart blev vi välkomnade med sång som vanligt. En kvinna visade oss runt resorten då vi bland annat fick lära oss hur man duschade på ön. Man fyllde på en hink med vatten som man sedan hällde över i en annan hink inne i duschen som det var ett duschmunstycke på. Sedan hissade men upp hinken i taket med hjälp av ett rep och därefter var det bara att vrida på tappen på munstycket. Vips hade man en väl fungerande dusch!


Det dröjde inte länge förrän vi hamnade i en kokosnötskola. Vi fick lära oss hur man flätar väskor och hattar av palmblad och vi lärde oss hur man lättast knäcker en nöt. Det som vi tidigare trott var kokosmjölken visade sig vara kokosjuice. Själva mjölken kramade man ut ur kokosköttet i palmväv. Trådarna från det yttersta skalet är det bästa man kan använda för att göra upp eld. Det är alltid torrt och brinner länge. Nu vet vi kokosnötens alla användningsområden och vi kan fläta tak av palmblad. Expedition Robinson, här kommer vi!


Det blev hög tid för lunch, en god sådan. Till det bjöds det på en grym dansshow och eldkastning. Sedan bar det av ut i djungeln och där fick vi lära oss om träden och vad man kan göra för mediciner bland annat. Dagen fortsatte i småaktiviteter, så som krabbrace och fejkad turtleviewing. (Vi trodde att vi skulle titta på sköldpaddor på stranden, och vi fick se en enorm sköldpadda under en massa blad som snart visade sig vara en i personalen som gömde sig under en sköldpaddssköld.)


När kvällen närmade sig fanns det lite strötid för att läsa en bok i hängmattan framför solnedgången innan middagen serverades. Därefter dracks det kava och vi kom öborna in på livet tills klockan slog 12 och generatorn stängdes av. Då sattes det upp en stor brasa på stranden. Vi satt där till ljudet av den sprakande elden under månen som speglade havet i silver.

Jobba i Australien och Kanada


Comments
mimi

låter otroligt!

2012-03-08 @ 21:06:43
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...