Emelies Travels -

Ett kärt återseende
2011-10-10  20:38:38

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Tiden har bara runnit iväg på vår resa. Det var 9 månader sedan vi stod på svensk mark och alltså lika länge sedan vi såg våra familjer. Halvvägs på resan när vi bestämde oss för att resa runt i Asien, så tyckte vi att det kunde bli ett bra avslut med två veckor i Thailand med båda våra familjer tillsammans. Jag har aldrig träffat Jossans familj, Jossan har knappt träffat min och familjerna i sig visste inte ens hur den andra familjen såg ut. Men jag och Jossan har ju fungerat riktigt bra tillsammans, och alla ”barnen” i familjerna är i samma åldrar så förutsättningarna för en bra match var ganska goda. Familjen Göransson och familjen Persson möttes upp på Arlanda, och gissade sig fram till vilken familj som kunde vara den rätta genom att bara ha sett foton på mig och Jossan. De flög hela vägen till Thailand och bilade ner till Hua Hin, där två veckors familjesemester väntade.

 

I samma stund satt jag och Jossan på ett skruttigt tåg genom hela Thailand ända från Malaysia i många, många timmar. Vi skulle komma fram mitt i natten men tåget var försenat så vi ringde och väckte dem klockan 6 på morgonen. Ut kom ett par yrvakna föräldrar med lyckliga ansikten och glädjetårar i ögonen. Det var ett kärt återseende, men samtidigt kändes det som att man sågs senast igår. Vi har upplevt så mycket på vår resa, och det finns så otroligt mycket att berätta om men istället var man tom. Var skulle man börja? Vem orkar höra på allt vi varit med om, och framför allt, man orkar inte berätta. Ingen förutom jag och Josefin kan någonsin förstå hur vi har haft det, inga ord och inga bilder kommer någonsin kunna förklara våra upplevelser. De finns djupt inom oss och kommer aldrig försvinna därifrån. Istället korkades det upp tyskt mousserande vin från syrran (som numera jobbar i Tyskland) och det öppnades några försenade födelsedagspresenter. Bra start på dagen! Brorsan hade blivit ännu större och fått ännu mörkare röst och ännu manligare utseende, men annars var de andra sig lika.

 

Vi bodde i huset jämte familjen Göransson, en familj med 4 ungdomar och en pojkvän, på en resort med tre olika pooler. Aircondition, riktiga toaletter man kan sitta på, ett kylskåp med normal frukost och framför allt, nu kunde vi lämna över all planering, allt ansvar och alla beslut till de andra. Vi kunde bara glida med för en gångs skull, och faktiskt ha riktig semester. Vi låg på stranden, fick timmars massage, shoppade på marknader, tittade på krokodilshower, tutade runt på moppar och käkade god mat. Mat som är dyr i våra ögon, vi som tidigare inte betalat mer än 25 kronor för en måltid, men billig för familjerna (50 -70 kronor för en rejäl maträtt). Vi hade filmkväll för familjerna och visade våra galna bungyjumps, skydives, dyk och andra egengjorda filmer. Vi drack goda drinkar och mådde gott. Vi umgicks med våra familjer och härligt sällskap och njöt av semestern tillsammans helt enkelt. Bra tider!

 

Två glada familjer

Det bjöds på läskig ormshow

Söta Matilda vågade hålla en krokodil...

...men hon vågade inte riktigt testa det här...

Syskonkärlek

Familjelycka

5 av 6 moppar. Folk vände sig om när vi tutade förbi med 12 pers

Det blev en tur upp till apberget, men aporna ville ta över mopparna

Dotter och mor

Såhär kan man se ut...

...eller så här...

...man kan också se ut såhär...

...eller såhär. Det finns många sett man kan se ut på

Syster och bror

Takiab Beach

Syrran, pappsen och mamsen

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...