Emelies Travels -

I see you when you see me
2011-10-06  14:08:24

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Förlåt för dålig uppdatering här på sidan, men vi har fullt upp! Det finns ingen tid för bloggen just nu, att resa med två familjer med 12 pers betyder väldigt många olika åsikter vilket i sin tur betyder minimal egentid. Dessutom består den minimala egentiden till att söka jobb, för nu är det slut på semstern för min del. Jag åker tillbaka till Sydney i två månader för jobb, och därefter blir det en skidsäsong i Norge. Jag får kalla kårar när jag tänker på att komma hem till kalla Sverige och att resan snart är slut, därför flyr jag vidare för andra äventyr. Inom en snar framtid kommer jag lägga upp massvis med bilder och text här, så keep in touch!
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Malin

Hej!Riktigt rolig blogg, kul att jag hittat hit!

Känns som om du är världsproffset själv så skulle gärna vilja fråga om några tips. Det är nämligen så att jag och en killkompis planerar en resa från ca 25 nov-20e dec. Under dessa veckor vill vi bl.à besöka Thailand men funderar även på att slå ihop det med en till destination. Vad skulle du ge för tips? Vi har tänkt att starta i krabi ao nang ( eftersom vi har en bekant där) men sedan är vi helt oplanerade. Har du ett tips på en trevlig rutt? Kanske Thailand 2 veckor för att sedan avsluta på ex Bali/ Malaysia ?

Du som besökt så många ställen i Asien nu under en lång tid, vad skulle du välja ut om du endast hade 3-4 veckor på dig?Hoppas du kan ge mig ett härligt tips:)

2011-10-07 @ 01:10:59
Mormor

Raring, vad ska du göra i Sydney? Plantera paprika? eller jobba i familj? Du skulle ju hem till Sverige och skriva en bok om dina resor, tyckte jag. F-n att jag inte kan resa mer nu med en halvstel Hans.

Hoppas vi ses någon gång, Chips mår jättebra här.

Kram från Mormor

2011-10-07 @ 07:37:16
Emelie

Hej Malin!Förlåt för sent svar!Jag ska försöka ge något vettigt svar till dig. För det första, kan ni bara vara borta i 3,5 veckor? Om ni kan skulle jag försöka utöka tiden, för ni kommer ångra att ni stannade så kort tid! Men annars hade jag nog flygit till Bangkok, och dragit direkt ned med tåg till Champorn för att ta båt ut till Koh Phangan och Koh Tao (skippa Koh Samui) på östkusten. Stanna några nätter var på de två öarna och åk sedan med buss till Krabi och hälsa på er vän. Efter Krabi åker ni ut till Koh Phi Phi ett par dagar. Tillbringa 2 veckor minst i Thailand. Efter Phi Phi åker ni med buss ned till Satun och därefter båt till Langkawi i Malaysia. Det är superenkelt att ta sig över. Sedan åker ni över till östkusten till Perhentian och om ni hinner, åk ner söderut till Tioman. Åk sedan in till Kuala Lumpur där ni flyger hem. Gillar ni storstäder kan ni ta en natt i Bangkok för shopping och en natt i Kuala Lumpur för att titta på Twin Towers (finns inte så mycket annat att se där). Det blir nog stressigt men ni får se mycket. Rutten är den mest logiska tycker jag, men sedan är Full Moon Partyt på Koh Phangan den 10 december vilket ni borde tajma in. Eftersom ni har så kort om tid tycker jag ni gör Malaysia istället för Bali eftersom det är enklare att ta sig dit och ni slipper flyga.De öarna ni absolut måste besöka tycker jag är:Thailand: Koh Phangan, Koh Tao, Koh Phi Phi

Malaysia: Langkawi och Perhentian (jag var aldrig på Perhentian eller Tioman, men det snackas väldigt mycket om den Malaysiska östkusten för dess fantastiska dykning, men det är däremot inte mycket fest. Festa kan ni göra i Langkawi.) Vi gjorde Kuala Lumpur, Penang och Langkawi på 10 dagar, det räckte gott och väl.Om ni ska hinna med såhär mycket får ni vara beredda på mycket resa och ganska mycket "stress". Men jag tror att det går. Se bara till att göra era resor på nätterna så går inte dagarna åt, och så slipper ni betala för boende. Om ni måste börja i Krabi blir det en lite lurigare resrutt, det får ni klura ut själva!(Eller i och för sig, om ni ska börja i Krabi, dra sedan till Phi Phi och upp till Koh Phangan och Koh Tao. Flyg från Bangkok till Bali och skippa Malaysia, flyg hem från Bali. Det är de två mest logiska rutterna tycker jag, för att slippa åka fram och tillbaka och konstiga vägar. Har aldrig varit i Bali så jag vet dock inte vilket man helst vill se, gör det som passar bäst in på er planering helt enkelt! Åk inte till Malaysia från Thailand från östkusten via landvägen, det är farligt.)Hoppas ni fick lite tips! Ha en bra resa!

/Emelie

http://emelaia.blogg.se

2011-10-10 @ 18:43:05 Website: http://emelaia.blogg.se/
Emelie

Mormor: Jag åker tillbaka och jobbar som servitris är tanken. Men bara för 2 månader. Jag kanske kan försöka knåpa ihop en bok på resans rutt! Jag tänkte att vi kunde ses nu när jag är hemma! Kram

2011-10-10 @ 18:44:45 Website: http://emelaia.blogg.se/
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...