Emelies Travels -

Koh Talu
2011-10-10  21:11:33

Get more visitors to your blog! Permalink  Thailand  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Att vara i Thailand utan att åka ut till någon av alla öarna, då har man inte varit i Thailand. För att se de vackra stränderna, det klarturkosa vattnet och de färgglada fiskarna så får man ta sig ut en bit ifrån fastlandet. Vi gjorde en utflykt på en natt till ön Koh Talu, som ligger runt 2,5 timmar söder om Hua Hin. De båda familjerna på 12 pers hoppade in i en taxibuss med en thailändsk chaufför som var för kort för att nå ner till pedalerna. Färden var den mest osäkra bilfärden någonsin. Han parerade med gasen konstant och körde sicksack mellan alla bilar i en fart som var dårdristig. Folk blev åksjuka och satt som på nålar, men som jag nämnt tidigare så finns det inga trafikregler i det här landet. Fram kom vi tillslut, och det kvarstod bara en liten båtfärd ut till ön Koh Talu (som betyder hål i ö). Där väntade en vacker strand med små bungalows, och vi hade så gott som hela ön för oss själva. Vi började med att snorkla, och jag hittade äntligen min favoritsnäcka som jag alltid letar efter. Den var på tillräckligt grunt vatten för att jag skulle kunna hämta upp den, men tyvärr var det inte bara jag som tyckte om den här snäckan. Snäckan var redan upptagen, det var huset till Mr Mussel, en liten slemmig snigelliknande mussla. Det blev en stor kamp mellan mig och Mr Mussel, han fick bo på badrummet och tanken var att han skulle klättra ut ur snäckan och byta hus men Mr Mussel var inte villig att göra något husbyte. Vi försökte med många olika tricks, och snart började folk vilja gröpa ur slemproppen och faktiskt mörda den lilla stackaren. Nej, så långt skulle vi inte gå, så Mr Mussel fick komma tillbaka till sitt hem Stora Havet.

 

Vi gick på trekking och tittade på utsikten, pappa och brorsan drog ut och seglade, vi strosade runt på stranden och vissa tog massage. Till kvällen bjöds det på Thailändsk middag, och till pappas förtjusning så fick han en färdigtuggad fruktkärna nedramlades från en fladdermus i taket. Det är bara att tacka och ta emot.

 

Nästa dag drog vi iväg på en konstig brygga till båt och snorklade på finare ställen, och vi matade fiskar med bananer tills de stora halvmeters bjässarna vågade sig fram. Familjerna tyckte snorklingen var vacker, men jag har blivit riktigt bortskämd så jag tyckte egentligen inte att det var så mycket att ha… Men det var kul att kasta sjögurkor på syskonen och visa dem Christmas tree worms och havsanemoner. Vi hade det bra på Koh Talu, men snart bar resan av till Hua Hin igen, denna gång med en bättre taxichaufför.

En hejare på att knäcka nötter

De födde upp sköldpaddor på ön, denna var 10 dagar gammal

Koh Talu - hål ö

Vi hittade en fin snäcka

Men Mr Mussel ville inte flytta ut

 

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Madde

Vad har du för undervattenkamera? Hur mycket kostar den, och är den bra? :)

Svar: En Olympus uTough 8010. Den är ett par år gammal men finns i nya, ännu bättre modeller nu. Vet inte vad den kostar nu, tror min kostade runt 2000 kanske. Är sjukt nöjd med den, riktigt kul att kunna ta kort under vatten och när man åker skidor behöver man inte vara rädd att den blir fuktskadad i fickan eller av snön!
Emelie

2013-03-13 @ 20:41:36
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...