Emelies Travels -

Work permit Canada approved!
2012-08-10  19:01:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Yes, äntligen har både jag och syrran fått det efterlängtade mailet. Våra visum har tillslut gått igenom, något som var en enorm process. Tydligen är det inte det allra enklaste att få visum om man har rest runt och jobbat i andra länder så som vi har gjort. Det ska införskaffas polisregister hit och dit och det var en rejäl bunt papper vi skickade iväg till ambassaden. Vi trodde ett tag att vi skulle få skippa tanken på Kanada, men nu kan vi börja söka jobb och kolla flyg osv. Gött!! 
 
Vårt boende här i Köpenhamn går ut 1 november så vi drar väl hem då och packar om och drar vidare någon gång där i mitten på november. 
 
Frågan är vart vi ska. Whistler har vi nog kommit fram till att det är alldeles för turistigt. Man måste gå upp kl 5 på morgonen för att få sig ett åk av nypuder, och det är jag alldeles för morgontrött för... Men vi funderar mer och mer på Banff, eller kanske Revelstoke.
 
Någon som har tips och synpunkter? 
 
 
 
 
 
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Mormor

Var i allsindar ligger Banff. Måste skaffa större karta. Önskar er stort grattis och lycka till. Vore jag bara 50 år yngre skulle jag komma med, men det vill ni ju inte. Kram till er bägge,

Svar: Det ligger öster om Calgary, ungefär. Du får väl komma och hälsa på!
Emelie

2012-08-10 @ 19:31:52
Niklas

Kan absolut rekommendera Banff och Canada. Kom hem därifrån för 2 veckor sedan, helt otrolig resa. Sjukt vackert och enormt trevliga människor.

Svar: Ok nice! Jobbade du där eller?
Emelie

2012-08-18 @ 19:47:55
Niklas

Näh jag var där på semester och reste runt. Men tydligen är det väldigt lätt att få jobb, det är till och med brist på folk. Funderar på att åka dit och jobba ett år. Det är sjuka summor med pengar man tjänar jämfört med här hemma.

Svar: Jasså är det sant? Jag trodde inte man tjänade så bra.. Jag jobbar som servitris och lönen är väl runt 9 CAD i timmen? Tror du det är svårt med boende och så?
Emelie

2012-08-20 @ 00:05:25
Niklas

Vet att sommarjobbare som klipper gräsmattor tjänar ca 200kr/h. Här i sverige tjänar de runt 70kr/h.
Ungdomar går ut på oljefältet och jobbar i ett år, tjänar ca 700 000-800 000 kr på ett år. Möjligt att inte alla jobb är lika bra betalda, men visst går det att hitta bra betalda jobb utan några som helst erfaranhetskrav. 9 CAD lät väldigt lite dock :S
Jag bodde hos vänner jag har som bor där + en del hotellnätter. Kan nog va lite knepigt att hitta eget boende. Om man inte kan bo hos någon familj. Finns inte direkt några lägenheter utanför städerna.

Svar: Tack för tipsen!
Emelie

2012-08-20 @ 12:40:31
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...