Emelies Travels -

Looking for an internship this spring
2014-09-29  19:25:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag vill ju så gärna få börja jobba med bildbehandling, först och främst få utbilda mig inom det. Och fram tills att det är dags att söka till skolan igen så skulle jag vilja skaffa mig så mycket erfarenheter som möjligt. Jag gör ett försök här, vem vet, kanske rätt person halkar in här på bloggen? Jag skriver på engelska för att kunna nå ut till så många som möjligt.
 
I really want to start working as a photoeditor. Until it is time to apply to the Photoschool again, I would like to get as much experience as possible. I'm making an effort here, who knows, maybe the right person will see this? So here's my story. I realized that I wanted to work with photography one year ago, so I started on a photojournalism education here in Sweden. I discovered very early on that this was not the kind of photography I wanted to work with, so I cancelled my studies. Someone told me about a Photoediting School and that opened my eyes. This is what I wan't to do in life. I studied courses this whole spring to be able to apply for this school, but to my despair, I ended up as the number 7 on the reserve list (out of 26 reserves and 18 admitted). I really want to study this so I will apply again next year.
 
I've just finished some work for an onlineshop with photoediting that a did for a couple of weeks. I've been working in Adobe Photoshop and Lightroom for many years. I am a member of Moderskeppet.se which is a website with loads of onlinecourses in editing and photography, and I constantly strives to see new courses there to learn as much as possible. However, I have just been shooting with DSLR for a year, but all my editing made me realise that I want to learn photography too and I really love it. But the image editing will always be my prior one.
 
I hope to get a chance to develop, I would be so grateful!
emelaia_@hotmail.com
 
Before pictures at mouseover

Före - efter
2014-09-29  15:33:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Photography  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Jag har hoppat på en kurs för digital bildbehandling, allt för att lyckas komma in på Fotoskolan nästa år! Här är min första uppgift på den kursen. Kanske kan vara kul att se lite före och efter bilder? 
 
Förresten, är det någon där ute som är i behov en praktikant inom foto eller bildbehandling i vår? Jag skulle sååå hemskt gärna vilja få mer erfarenheter inom detta så det skulle vara GULD! 
  
Håll musen över bilden för att se före-bilden.  
Bilden är från bröllopet jag fotade i somras. Bruden är från Australien och pratar med sin familj via Skype precis efter ceremonin. Jag har beskurit bilden och tagit bort personerna som stod i bakgrunden. Jag har även tagit bort hårslingan i flickans ansikte. Ljusat upp deras ansikten och dragit ned färgmättnaden i det gröna. Och lite annat småfix!
 
Feedback är alltid bra och kul, så skriv gärna ris och ros! 

Detox-vecka
2014-09-29  12:36:44

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Godis och glass. Fy fan vad gott det är. Varför är jag en sån godisgris? Den här veckan hoppas jag att jag lyckas få bort mitt sockerberoende och sötsug genom att köra efter ett detoxschema. Typ äta bara mat baserat på bönor, linser, quinoa, bär och grönsaker. Inget kött, inget socker. Får se om det blir något resultat av detta. Träningen har gått så himla upp och ned på sista. Ena veckan kör jag tills jag storknar och andra veckan har jag ingen motivation alls. Och då äter jag godis. Så det känns som att det står stilla. Behöver träffa syrran och få lite pepp tror jag, vi ska försöka träna några gånger i veckan under resan, får se hur bra vi lyckas med det... Det lär ju bli en jäkla massa hikes, surf och löpturer på stranden i alla fall.
 
Det blir nytt att testa alla dessa veganska produkter, asså vaddå, linser, går det att äta?? Och kikärtor, asså vad är det? Aja det visar sig, har i alla fall ätit en väldigt god gröt till frukost med chiafrön och kiwi bland annat. Och shottat citron. 
 
Sorry för alla bilder på mig själv som dykt upp på sistone, men har inte så mycket annat att blogga om just nu. Blir bättre om några veckor! Men sen har jag tyckt att det är lite roligt att se på gamla bilder för det är då jag ser att något har hänt under min träning, man blir ju lätt blind när man tittar sig i spegeln. Och när man ser resultat så blir man ju taggad på att köra på mer. Nice att inte vara så rund i ansiktet längre! 
 
 
 

Om två veckor!
2014-09-26  03:03:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Latin America  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Tiden bara springer iväg! Om två veckor är jag på flyget och 35 timmar (!!) senare är jag i Santa Cruz där jag möter min efterlängtade syster yster. Och vi som hade tänkt att vi skulle resa runt i tre månader, nu plötsligen lyckades det bli fyra, woop! Man har ju jobbat ihjäl sig på sista men det är det ju sjukt värt. Nu ska det sista inhandlas, typ sidenhandduk som tar minimal plats, malariatabletter och säkert ett helt apotek, ny dator (faaan vill inte köpa det nu!!). Sista sprutan ska tas snart också, och jag har börjat dricka vaccin mot Kolera. Säkert en himla massa annat som ska fixas också, det känns så i alla fall, men sen när man tänker på det så vet man inte vad det kan vara. Tar ju inte så lång tid att packa den där lilla ryggsäcken liksom. 
 
Faaasiken vad nice det kommer bli!! Känns ju ännu bättre nu när ruskvädret har kommit också. 
 
 
 

Morgondimma
2014-09-17  11:59:08

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det har varit så himla vackert flera morgnar nu, men har inte orkat gå upp för att fota. Tjock dimma med solen som lyser igenom. Tog en sväng imorse, visste inte riktigt vad jag skulle fota bara så jag flummade runt lite. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hur försiktig ska man vara?
2014-09-11  12:52:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Latin America  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det är en del som ska fixas inför resan. Försäkring och vaccinering bland annat. Jag har nu vaccinerat mig mot Hepatit B ( Hepatit A hade jag sedan innan), Gula Febern och Tyfoidfeber. Jag har skaffat mig recept Malariatabletter och Dukoral som är ett drickbart vaccin mot kolera och turistdiarré. Hela kalaset gick på runt 1500 kr (man får studentrabatt!).
 
Sedan har jag kollat runt på försäkring. Tror det blir en extra reseförsäkring från Länsförsäkringar som kostar typ 1900 kr för två månader, det ingår ju 45 dagar i hemförsäkringen. Den reseförsäkringen verkar i alla fall täcka allt, egendom upp till 70 000 kr och om man utövar extremsporter till exempel dykning. Senaste gångerna jag har rest har jag kört på ERV, de har varit billigast men inte den här gången. Någon som vet en hejdundrande bra och billig försäkring, låt mig veta innan jag köper Länsförsäkringar.
 
Det känns som att man har en del av värde med sig, alltså stackars kameran räknar jag nästan inte med att få med mig hem igen. Eller vaddå kameran, kamerorna! Och datorn som jag inte har köpt än. Hur mycket säkerhetsprylar ska man köpa på sig då? Var ska man förvara pengar och kort? Ska man låsa in kamerautrustning i receptionen på hostelen så fort man inte använder den? Anväder man telefon, och hur dumt är det i sådana fall att ha med sig en Iphone? Det är ju nice om det dyker upp Wifi så man kan höra av sig till stackars familjen som tror att vi är kidnappade. Jag kollar i alla fall runt på Pacsafe.com där det finns en massa grejer, frågan är hur överdriven man ska bli. Om det syns att man är rädd om sina grejer så skriker ju det att man har värdesaker med sig och så är det kört ändå. På tal om kidnappningar, så har jag börjat läsa om lite olika fall... Läskigt, men man får väl försöka att inte vara så blåögd och inte hoppa in i konstiga taxibilar. 
 
Alla tips är guld värda!
 
 
 
Det är viktigt att vaccinera sig i tid! Hepatit B ska tas två sprutor med en månads mellanrum. Det kan vara lite risky att vaccinera sig där nere, det är inte alltid sprutorna är rena osv. Plus att vissa länder släpper inte in en om man inte har bevis på Gula febern. 
 
 
Vi ska nog undvika den här vägen i Bolivia. Asså fy fan jag hade nog dött även om vi hållt oss kvar på vägen, av skräck då alltså. Blir ju helt svettig bara jag tittar på det. Kolla slutet på filmen, fy faaaaaan!!! 

Vad ska jag köpa för dator?
2014-09-05  23:45:58

Get more visitors to your blog! Permalink  Latin America  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Alltså hjälp mig! Jag måste ha en ny dator innan jag sticker iväg, och det känns inte som världens bästa grej att köpa sprillans ny inför den resan vi ska göra. Men min dator går inte att använda längre! Skulle kolla så att inställningarna jag kör med GoPron är ok och som jag vill ha dem, och så kom jag på att jag hade gammalt material från Oscars student, så fick testa med det. Men det gick verkligen inte med min dator, den är för trög!
 
Det enda jag gör på datorn är att behandla bilder i Photoshop och Lightroom, redigerar filmer och hänger runt på nätet. Mer än så är det inte, vad ska jag ha för dator? Hjääälp! Känner inte att jag har råd, men det är väl bara att bita i det sura äpplet. Och vad jag fattat det som så är det Mac som gäller? Och det är ju inte det billigaste.... Tips någon?
 
 

Student from Emelie Persson on Vimeo.


Följ mig på Facebook!
2014-09-05  13:48:00

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det är ju inte alla som har bloglovin' så jag tänkte att det kanske är bra för er som vill följa mig att ni kan göra det på ett annat sätt. Följ min sida på Facebook så kommer jag lägga upp alla inlägg där. Under vår resa nu kommer vi försöka göra videoklipp också under tiden, hoppas vi hinner med det bara! 
 
 
 
Bara för att tjata lite extra, ni kan ju följa mig på Instagram också! @emelaias
 
 
 

Snart drar vi!
2014-09-05  12:48:28

Get more visitors to your blog! Permalink  Latin America  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu äntligen är det bokat! Fröknarna Persson är inte så bra på att planera så vi har bara skjutit upp det hela tiden, vi har inte haft en aning om var vi ska börja och hur vi ska resa osv. Inte så lätt heller när andra halvan befinner sig i Kanada och man får skypa mitt i nätterna... Men om en dryg månad ses vi igen!!!
 
Vi kommer sammanstrålas i Santa Cruz som ligger i Bolivia och sedan har vi bara lite flummiga halvplaner på hur vi ska åka vidare. Men vi kommer flyga direkt från Santa Cruz ned till Sucre och sedan dra ut i saltöknen Salar de Uyuni.
 
Sedan drar vi upp till La Paz, kollar in Titacanasjön och far vidare mot Macchu Picchu, som man tydligen ska boka ett halvår i förväg så vi får väl flyga lyftballong till den där heliga staden.
 
Det ska finnas sandboarding i Peru så det lär vi ju göra, hänga lite i Lima och sedan dra upp mot Ecuador och Galapagosöarna. Vad jag har läst så är det valhaj-säsong när vi är där. ASSÅ!!!!!! Det är en dröm att få dyka med en sån! Så jäääävla coolt, jag ska väl inte ha för höga förhoppningar men aaaaaaaah! 
 
Vi lär ju dra in i Colombia också där man tydligen kan simma med rosa (!) delfiner, och någonstans drar vi väl in i regnskogen och utsätter oss för Malaria. 
 
Sen upp till Panama och vidare till Costa Rica med massa surf, och så får vi väl se hur mycket tid vi har kvar men det vore även coolt att se Belize och Honduras bland annat. 
 
Jag borde väl fortsätta läsa på om vad vi ska göra under resan, men är det någon här som har något tips på vad vi absolut inte får missa, skriv! 
 
Det här kommer bli grymt, och det är bara en månad kvar yeeeey!
 
 
Saltöknen i Bolivia
 
Om jag får simma med en valhaj.... aaaah!!!
 
Machu Picchu
 
Rosa delfiner, jag visste inte att det fanns? Flamingos ja, men delfiner?
 
 
 
 
 

Smålandsbesök
2014-09-02  12:41:36

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Bästaste Jossan kom upp i helgen, och det var alldeles för länge sedan vi sågs! Trots det känns det alltid som om det var igår. Det blev lite Ekerö-häng med bad i tunnan och räkfrossa, båtutflykt till Rastaholm och såklart lite partaj på det. Nu tycker jag att du din lille söte smålänning ska tvinga upp Robban och flytta hit. Eller hänga med till Sydamerika! 
 
Tack för helgen bästa vän! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...