Emelies Travels -

Taxi-drama med polis razzia
2008-12-16  13:05:11

Get more visitors to your blog! Permalink  General  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Efter en välförtjänt, rejäl baksmälla kunde jag ta mig till stranden lite senare än vanligt. Det blev sol och bad för hela slanten och till middag blev det havsabborre på svenskrestaurangen Solhil lagad av den duktiga kocken Johan Lindell. Päronen fick en trevlig kväll med nyfunna vänner medan jag och syrran skulle starta "Projekt taxi resa" mot stan. Första taxin som skulle gå hem till hotellet för ombyte, var helskum. Vi fick den för ett välidigt billigt pris och när vi väl satt inne i bilen insåg vi att det inte var en riktig taxi. Chauffören snackade om helmysko saker och vi var rädda som harar med mobilerna inslagna med nummer till polisen i högsta hugg. Men ingen fara skedd för vi kom hem helskinnade till hotellet.

Nästa taxiresa som skulle gå till några svenskars hotell gick inte mycket bättre. Denna chauffören var en nyligen avklarad munk som inte kunde ett ord engelska eller kunde läsa annat än thailändsk runskrift. Han fattade inte var vi skulle men drog iväg ändå och vi blev stoppade av polisen på vägen som skulle ha razzia. Vi skulle visa pass för att komma därfrån med det visade sig vara ett skämt. Jättekul tyckte vi som höll på att skita i brallan av rädsla. På något märkligt sätt kom vi på rätt spår men munken hittade inte och vi satt instängda i en taxijävel i en halvtimme utan att kunna göra oss förstådda. Tillslut kunde han förstå att vi ville tillbaka för att ta en ny taxi som hittade bättre. Men idioten fattade inte varför vi inte tänkte betala, så rädda för att bli jagade av en galen munk sprang vi därifrån.

Hur som helst kom vi fram till de tre svenska killarna från Mälarhöjden som precis startat sin backpacking resa. Vi stötte på en av dem kvällen innan och lustigt nog var hans kompis en snubbe som jag träffat i Stockholm långt tidigare. Världen är allt bra liten! Efter en trevlig förfest med de schteekiga stureplansbratsen tog vi en tuk-tuk till Hilton och köpte svindyra drinkar. Självklart blev det en svängom till Kareokebaren så grabbarna kunde sjunga upp till bevis med sina knarriga stämmor.

Johan Lindell på Solhil RestaurangJobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...