Emelies Travels -

Glad Midsommar!
2011-06-26  08:55:13

Get more visitors to your blog! Permalink  "Fruitpicking"  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

För en månad sedan kom vi till Bowen, och vi är inne på vår fjärde arbetsvecka nästa vecka. Tiden bara susar förbi. Vi har fått lön för två veckor, och efter skatt sitter det 8600 svenska kronor på våra konton för den tiden. Helt ok alltså!

 

I fredags var det midsommar. Hur firar man det i Australien? Man får väl använda sig av det man kan få tag i, så vi shoppade ”svensk” mat. Det blev köttbullar med potatissallad och kokt potatis med dillsås. Några ägghalvor blev det också, med en röra av philadelphia och sweet chilli med konservburks räkor i brist på annat. Självklart unnade vi oss jordgubbar till efterrätt med ett fettsnålare alternativ än grädde och glass – mjölk. Vi fick låna två blommor av vår rumskompis Joe som vi kunde ha i håret istället för en midsommarkrans, men lite senare dök det upp ett hawaiihalsband som funkade utmärkt som inhoppare. Vi köpte vodka shots som skulle representera nubben, och vi sjöng Helan går. Tillslut dansade vi små grodorna med de två andra svenska tjejerna på hostelet, runt en värmelampa som fick bli vår midsommarstång. Folk stod och glodde på oss som att vi var helt dumma i huvudet, och de flesta tyckte att vårt firande var väldigt konstigt. Men de fick sig i alla fall ett gott skratt. Det blev ändå en ganska lyckad midsommarafton, även fast den riktiga känslan kanske inte fanns där. Förresten, varför firar man midsommar egentligen? Jag har i alla fall hört en rolig historia om det, som faktiskt är ganska logisk om man tänker efter. Man reser midsommarstången (ståndet) som för övrigt är en lång pinne med två ringar/bollar på. Sedan hoppar man runt som små grodor/yngel. Komiskt va?

 

Det blev i alla fall en tidig kväll för vi skulle upp och jobba nästa dag klockan 5 på morgonen. Vi har ledigt nu i två dagar, så vi körde en utgång igår också och slaggade hemma hos våra italienska jobbkompisar Ambra och Sonia. De bor sjukt långt bort men vi fick skjuts och tänkte att det kunde vara kul att se hur dem bor. De bodde i ett litet hus, så det kändes som att komma ”hem” efter 5 månader på hostel. Nästa morgon blev vi bjudna på italiensk frukost så vi blev riktigt bortskämda. Vi ska tillbaka till dem ikväll och ha hemma fest med tjejerna från jobbet, de ska bjuda på mat och det ska snackas tjejsnack. Det blir nog bra!

 

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Anonym

Vilka fina midsommartjejer!!!

2011-06-26 @ 17:43:19
JULIA

Hejsan!

Jag har en liten fråga, om du skulle vilja gå in här: http://www.husmanhagbergtavling.se/index.php?search=julia

och rösta på min bild.

Du skulle verkligen varit en ängel!

kramar:)

2011-06-26 @ 17:55:47 Website: http://photojulia.webblogg.se/
Anneli

Anmäl dig till Dagens Blogg!:D

Jag lottar ut 4 nya vinnare imorrn!:)

http://anneliih.blogg.se/2011/june/sondag-dagens-blogg-3.html#comment

2011-06-26 @ 17:56:12 Website: http://anneliih.blogg.se/
jawna

Hej! Ber om ursäkt för att jag lämnar en sån här kommentar. Men hade du velat vara en pärla och lägga en röst på min klänning på Nelly.com's designertävling? Det hade verkligen varit guld värt!http://nelly.com/se/designyourdress/?obj=XwOmCWfkZmT6qSQJL2Mi2ocVMa7VYNJv8XV0s1jHb4AFJOMUGY46#Gallery

2011-06-26 @ 17:59:25 Website: http://jawnas.blogg.se/
Kajsa Ahlsten

Hej! vad intressant din blogg verkar vara. lär definitivt läsa igen. :p Ha en bra dag :)

2011-06-28 @ 01:54:37 Website: http://jade.se
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...