Emelies Travels -

Jobb pa farm
2011-06-09  13:31:41

Get more visitors to your blog! Permalink  "Fruitpicking"  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Tredje dagen gillt idag. En dag på jobbet ser ut såhär: Vi går upp klockan 4.45 på morgonen, käkar gröt och fixar lunchmackor. Klockan 5.45 går bussen bort till farmen. Klockan 6.30 börjar vi jobba, får skjuts ut på åkern och där är det bara att sätta igång att plantera. Vi jobbar runt 10 timmar per dag, och vi kommer jobba varje dag om det inte regnar. Vi kommer få sjukt många timmar! Vi tjänar dessutom 18 dollar i timmen och vi kommer skatta runt 13%. Vi ska jobba i 9 veckor, antagligen, sedan kan ni göra matten själva. Vi kommer tjäna en hel del pengar! Hur som helst, vi jobbar från soluppgång till solnedgång, så det blir inte mycket tid till att göra annat. Tyvärr är hostelet svindyrt, det kostar oss 215 dollar per vecka, vilket blir typ 6000 kronor i månaden. Vi får se om vi kan hitta något annat, men eftersom vi jobbar för Barbera måste vi bo på här på Nomads.


Planteringen är riktigt jävla jobbig. Det är chill, vi kan göra lite som vi vill, lyssna på musik och gå runt i solen hela dagarna. Men det är fruktansvärt slitsamt för kroppen och speciellt ryggen. Det känns som att man blivit 90 år gammal på tre dagar. Men vi har fått in en bra teknik nu, så det blir bättre! Vi kommer antagligen byta arbetsuppgift så småningom, men först måste vi bli kvitt de uppätna växterna! Vi planterar ca 4000 plantor om dagen, fråga mig inte hur långt vi går under alla dessa timmar. Man skulle haft en stegräknare. 4000 plantor betyder 4000 gånger som vi böjer oss ned och det blir lika många knäböj. Ett riktigt workout pass helt enkelt. Vi kanske kan komma till Asien vältränade som aldrig förr, och brunbrända med linjer längs shorts- och linne randen. Det här blir bra vet ni!


Som ni kanske förstår så är jag svintrött just nu när jag skriver detta. Jag har egentligen ingen aning om vad jag nyss skrev. Tyvärr tror jag inte att det kommer bli så mycket uppdatering här på bloggen, för det hinns inte med och det finns inte så mycket att skriva om skulle jag tro. Jag vet inte heller hur många sidor av en planta som kan vara intressant för er att se… Så förvänta er inte för mycket, men något lär det väl komma upp här så småningom!
Vart nya rum nar vi flyttade in. Stokigt som tusan och lika stokiga tjejer som bor da. Inte kul att bo i oversangen nar de glommer nycklarna hela tiden sa man maste hoppa ned och oppna dorren stup i kvarten nar man ska upp kl halv 5 pa morgonen!


Solnedgang pa faltet


Boj, plocka ur, stoppa i. Hej och ha, sktig som fa
Mycket paprika kommer det att bli

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Pappa

Kör hårt det är bara 9 veckor, gör som i lumpen skaffa ett måttband på en meter, varje cm är en dag. Klipp av måttbandet på 63 cm häng sen upp den på väggen och klipp bort en cm varje dag.Kram Pappa

2011-06-10 @ 22:27:57
Emelie

Hahha ja vi får väl göra det! Det jobbiga är att vi har hamnat i ett rum med mögel och jag märker av det direkt. Nu har jag hosta och ont i halsen. Har inte varit sjuk sedan jag åkte till Oz innan, så jäkla typiskt... Det finns inga andra rum lediga heller...

2011-06-11 @ 08:23:13 Website: http://emelaia.blogg.se/
Ami

Hej, så flitiga ni är - förstår att det är jobbigt - men när bra inkomster hägrar och det är under en begränsad tid så orkar man. Var försiktig med solen bara - ha solskyddsfaktor 50 på er - på allvar - så ni inte åker på nån skit. Unga kroppar orkar mer än vad man tror vad gäller rygg och så - men tänk på hur ni använder kroppen så går det bättre. Vilken massa förmaningar.... Stå ut - och använd tiden till lite meditation om meningen med livet och vad ni ska göra de närmaste 5 åren. Det borde hålla dig sysselsatt i huvudet ganska bra! Många kramar!

ami

2011-06-12 @ 12:36:40
Hanna :)

Vad roligt att ni äntligen fick jobb!! Men fan va dyrt hostlet är...säkert bara för att dom vet att ni måste bo där så dom passar på att höja priserna!! Hur är Bowen annars?? En håla eller ett mysigt ställe?

Kram kram

2011-06-15 @ 22:18:28
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...