Emelies Travels -

Vi kämpar på!
2011-06-16  12:43:17

Get more visitors to your blog! Permalink  "Fruitpicking"  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Dagarna går med en väldig fart och helt plötsligt har vi nu varit i Bowen i mer än två veckor. Vi har jobbat på farmen mer än en vecka nu, men vi hade faktiskt långledigt över helgen. Något som är extremt ovanligt på denna farm, tydligen. Vi hade 3 dagars ledigt, vilket kanske var bra för våra kroppar (och förkylning) men inte för vår ekonomi. Det var skitväder och regnade så det gick helt enkelt inte att jobba, så det blev lite fest på hostelet med alla backpackers från världens alla hörn istället. Men nu är vi igång igen och vi kämpar vidare. Om vi inte går ned i vikt efter dessa 2 månaderna vet jag inte var felet ligger. Vi har räknat ut att vi kanske går mer eller mindre 1,5 mil om dagen, inte så fort dock, men istället lyfter vi benen i vartannat. Det känns i rumpan kan jag säga. Dessutom är leran geggig så man får två lager skor att gå runt i. Plus att vi går omkring och bär på tunga plantbackar dagarna i ända. Det finns inte så mycket mer att säga egentligen, vi går omkring i våra egna tankar och funderingar hela dagarna så snart kan man ge ut en film. Vi har inte upplevt något läskigt hittills. En annan tjej på farmen däremot, hon fajtades med en livsfarlig, 1,5 meters lång Brown Snake bland de höga tomatplantorna. Men på fältet där vi jobbar finns inget annat än crickets, de små djuren som biter av plantorna. Och runt 10 örnar som svävar omkring över våra huvuden i jakt på, ja, inte vet jag. Vi hittade faktiskt en överraskning i en toalett häromdagen. Det var en limegrön groda stor som en padda, typ en sådan man ser på Zoo som är livsfarlig. Men det är de små som är farliga, de stora ska vara harmlösa har vi fått höra.

 

Idag fick vi faktiskt en ny arbetsuppgift. Vi fick plantera! Vi lämnade omplanteringen bakom oss för ett tag och hoppade på bakom traktorn. Vi satte plantor för hand i små stolar bakom traktorn och nu har vi ont i helt andra muskler än innan. Skönt med lite omväxling i alla fall!

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Mamma

Tänker på att Morfar skulle vara otroligt stolt över dig som jobbar med jordbruksarbete. Vi är alla stolta över allt du har gjort så klart!

2011-06-18 @ 13:54:25
Jacqueline

Hej! Jag vet inte om jag har kikat in här förut men tycker jag känner igen den gamla headern som du hade. Hmm aja vad jag tänkte fråga är hur du gjorde för att komma dit du är idag, alltså om du åkte med ett visst bolag eller om du planerade allt själv. Jag är sugen på att göra samma sak men har hört att man inte ska åka med ett bolag för det är oftast väldigt dyrt och inte så bra. Vad tycker du? :)Kram

2011-06-19 @ 20:09:57 Website: http://jacquelinesporrong.blogg.se/
Emelie

Jag tänker på mycket på morfar när jag går där på åkrarna! Att han var en sliten men stark och envis man har jag inte svårt att förstå!

2011-06-22 @ 12:26:25 Website: http://emelaia.blogg.se/
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...