Emelies Travels -

Kramas med koalor, krokodiler och ormar
2011-03-27  08:39:36

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Nästa dag var det fullspeckat schema. Det var mycket som vi ville hinna med på denna fantastiska ö. Vi började med att åka till Koala Sanctuary, en liten djurpark eller vad man ska kalla det, som låg mitt inne bland ett hostel. Där fick vi en guidad tur av en riktig safari snubbe, och vi fick mata och hålla i alla djur vi tittade på. En svart kakadua, ödlor varav en var en blåtunga, krokodiler, ormar och tillsist fick vi gosa med en koala, m.m. Det var riktigt kul faktiskt, och vi fick lära oss en hel del intressanta saker. Visste ni att världens farligaste haj heter Bullshark? Det är den enda färskvatten hajen som finns, och när det blir översvämningar så simmar den runt på gatorna och det är den som orsakar mest olyckor hos människor. Värre än vithajen alltså!

 

Efter koala safarit drog vi ner till Horseshoe Bay och käkade lite lunch innan vi hoppade på bussen mot the Forts, en liten buschwalk genom nationalparken. Där gick vi i den stekande hettan i nästan två timmar, och jag tror aldrig att jag har svettats så mycket någonsin. Det gick inte att ha kläder på oss så vi gick runt i bikini mitt i skogen, och spanade efter koalor. Jag önskar att jag kunde citera Jossans kompis hemifrån, som skrev ett brev till oss om hans vistelse i Australien. Han skrev: ”Åk till Magnetic Island, där kan ni få koalor höga på eukalyptus blad nedramlande i huvudet på er.” Folk sa också överallt att det nästan var garanterat att se vilda koalor, men vi fick dock inte skåda något sådant. Folk sa också att det kunde bero på cyklonen som förstört en massa av träden, så koalorna är svårare att hitta. Typsikt. Och envisa som vi är kunde vi ändå inte ge oss, vi ville se en vild koala och fortsatte vandra en annan led, trots att vi var så svettiga och trötta i benen så vi knappt kunde lyfta på fötterna. Jag har ingen aning om hur länge vi egentligen gick den dagen, men skam den som ger sig! För runt hörnet dök ett vattenfall upp, med en svalkandes naturlig pool under. Och till vår förvåning hängde där några killar som jobbar på hostelet och bjöd oss på kall öl. Det var nog den godaste ölen jag någonsin har druckit, den hade vi gjort oss grymt förtjänta av! Sedan fick vi skjuts tillbaka av grabbarna, och vi hade hoppats på att hinna snorkla men återigen hade det börjat skymma. Det var bara att lägga snorklingen bakom sig. Vi chillade även denna kväll, vilket var grymt skönt!

 

Riktiga kompisar

En svart kakadua

Kolla, den har blå tunga!

Skön liten snubbe på 4 månader, "no worries"

Buschwalk i nationalpraken

Den ölen satt fint den!

Vi bodde i bungalows

Livet är bra härligt!

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...