Emelies Travels -

Magnetic Island
2011-03-27  08:24:27

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Efter en hård natt gick vi upp über tidigt för att hinna med bussen som skulle ta oss bort till Townsville och Magnetic Island. Det tog oss 4 timmar, och väl framme i Townsville hoppade vi på färjan mot ”Maggie”(Magnetic Island) direkt. Utan några speciellt stora förväntningar om denna ö, de flesta drar direkt upp till Cairns från Airlie Beach, så hade vi inte hört så mycket om Magnetic Island. Men vi blev riktigt överraskade när vi kom fram, en otrologt vacker ö! (Magnetic Island fick sitt namn av Captain Cook som trodde att väldiga granitblock som han såg var magnetiska fält eftersom hans kompass började krångla.)Vi hoppade på lokalbussen som tog oss bort till vårt hostel, Base, och finns det lyxiga och billiga hostel så hade vi hamnat på ett sådant nu. Det låg precis vid stranden, baren vette mot havet och vi bodde i små bungalows som man gick till via bryggor. Det ingick frukost och middag, riktig lyx helt enkelt! Varför bo på hotell när man kan bo så nice på hostel? Hur som helst, vi var riktigt hungriga när vi var klara med incheckingen och allt, så vi knallade bort till ett litet café och köpte mackor som vi käkade nere på stranden. Sedan traskade vi vidare i lagom takt bort mot hostelet igen, längs med stranden. Där sparkade vi runt på en massa kokosnötter, tills vi hittade en som såg ganska färsk ut och som hade kokosmjölk i sig. Nu började projekt ”öppna kokosnöt utan verktyg”. Vi använde oss av en massa döda koraller, stenar, gamla glasbitar som spolats upp från havet, allt vi kunde komma på för att öppna den envisa kokosnöten. Men ännu envisare är jag och Jossan, jag vet inte hur länge vi höll på, men tillslut fick vi bort det yttersta skalet och till vår besvikelse kom vi in till den ännu hårdare kärnan. Trots det gav vi inte upp, och tillslut sprack den lilla kokosnöten och vi kunde smaka av kokosmjölken och tillslut käka av kokosen. Vi som skulle snorkla innan det blev mörkt, det hade vi helt glömt bort så det fick bli en annan gång! Däremot passade det riktigt bra att åka bort till Alma Bay i Arcadia och mata vilda wallabys. Det hade börjat skymma så då smög de apaktiga små kängurnas fram. Supersöta små krabater, och vi matade dem ur handen. Sedan satte vi oss på härliga klippor och tittade på solnedgången som var fantastiskt vacker.

 

Vi käkade god middag på kvällen som hostelet bjöd på, och tittade på den knallorangea månen som låg precis vi horisonten. Nu var det dags att ta en lugn kväll, för en gångs skull, och vi var så trötta så vi somnade innan vi ens hade fattat att vi låg i sängen.

 

Magnetic Island

Vy från hostelet

Inte så lätt att få upp en kokosnöt

Kokosmjölk

Wallaby

Sitter och tittar ut över solnedgången

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...