Emelies Travels -

Mission Beach
2011-03-27  08:51:50

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

Efter vår sista natt på Maggie begav vi oss motvilligt till färjelägret. Det kändes inte som att vi hade fått tillräckligt med tid på denna fantastiska ö, men det var bara att bita ihop och åka vidare. Så vi hoppade så småningom på vår näst sista tur med vår kära OZ buss mot Mission Beach som tog oss runt tre timmar från Townsville. På vägen såg vi små byar som var helt förstörda av cyklonen Yasi för ett tag sedan. Husen var förstörda, statyer hade blåst bort och träden stod som knäckta tändstickor huller om buller. Tragisk syn, området kring Mission Beach var det stället som blev mest förstört av cyklonen, och det kommer ta tid att bygga upp. För någon vecka sedan var det dessutom översvämningar här, så motorvägen stängdes av och det blev totalt kaos.

Men vädret var strålande när vi kom fram till Mission Beach, och miljön var väldigt lugn och stillsam. Jag vet inte hur länge som jag och Jossan har snackat om att ha tjejkväll med ost och frukt på stranden, så detta var ett ypperligt tillfälle för detta. Vi sprang in på Woollies (Woolworths, en mataffär) och köpte kex, vindruvor, melon och brieost, och sedan sprang vi förbi närmsta Bottle Shop och köpte oss ett gott rött flaskvin (inte goon!). Hör och häpna, här i Australien säljer man alkohol i egna butiker, typ som Systembolaget i Sverige. Här i Mission Beach finns t.o.m. en Bottle Shop – Drive Thru, det ni!

 

Hur som helst, efter lite snabb middag (=nudlar) så sprang vi ned till stranden lagom till solnedgången och dukade upp vår picknick under en palm, grymt mysigt! Tyvärr var inte stranden lika fin som den en gång varit, palmerna hade dragits upp ur marken och låg som ett plockepinn överallt, och vi stötte på ett par stora, äckliga döda fiskar som spolats upp på stranden. Vi hade det i alla fall väldigt trevligt, men när det började bli alltför mörkt och läskigt så gick vi hem. Vår busschaufför skrämde nämligen upp oss på vägen hit, det finns tydligen en stor fågel här, så kallad Cassowary. De ser ut som en EMU men har en blå nacke och de kan vara väldigt aggressiva och farliga. Får de syn på dig slutar de inte jaga dig förrän de tagit kol på dig…

 

Cyklonen har förstört skogarna

Picknick med ost och vin

 

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...