Emelies Travels -

Whitsundays
2011-03-25  10:52:51

Get more visitors to your blog! Permalink  Melbourne - Cairns  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   

På lördagen drog vi iväg till hamnen, Abel Point Marina, för att möta upp gruppen som vi skulle åka med till Whitsundays. Vi var totalt 32 personer på båten, inklusive en skeppare och två gastar. Det var ett riktigt härligt gäng, som bestod mestadels av killar. Vi var tre svenskar, ett gäng engelsmän, några holländare, tyskar, två fransmän, två irländska tjejer, schweizare, och en snubbe från LA. En salig blandning helt enkelt! Vi gick ombord på vår båt, Condor, som är en 24 meter lång kappseglingsbåt. Den har vunnit tävlingar runt om i världen, till exempel Sydney to Hobart, Fastnet, Bermuda Cup och Antigua Race Week. En riktigt nice segelbåt faktiskt, med ett stort kök och the crew var helt underbara! De verkligen servade oss från morgon till kväll och vi bara åkte med och njöt av det goda livet. Hur som helst, vi drog ut på havet och hissade segel, seglade en bit bort till Langford Island där vi la oss på svaj för att hoppa i vattnet och snorkla. Eftersom det är ganska vanligt med ”marine stingers”, alltså farliga maneter, så var vi tvungna att använda så kallade stingsuits. Jättefula dräkter som man kände sig otroligt snygg i (not) men ganska praktiska ändå. Vi snorklade ett bra tag, såg en hel del coola fiskar men efter ett tag var det dags att gå upp och käka osttallrik och åka vidare till stället vi skulle ligga vid under natten. Stonehaven heter det stället, som ligger på Hook Island. Så fort vi lagt ankar serverades det middag. Det blev grillad kyckling med potatismos, riktigt gott! Så var det dags att korka upp vinet också, denna gång hade vi lyxat till det och köpt rosévin så det blev fanta och rosé resten av kvällen. (Låter kanske mer glasigt än det var, vinet är fortfarande goon allstå gjort på fiskrens och äggskal men ett rejält upplyft från det vita goonet som vi är rejält trötta på vid det här laget). Vi hade en supertrevlig kväll med riktigt grymma människor, stämningen var på topp och vi chillade och snackade oss igenom kvällen tills det var dags att gå till kojs. Det var dock fruktansvärt varmt inne i båten, så man fick typ ingen luft om man skulle sova där och rulla runt i sin egen svett är ju inte det mysigaste. Så vi sov uppe på däck under fullmånen och stjärnhimmelen och vaknade till att solen lyste på oss.


Hissa segel för fullt!


Sexig som få i stingsuit


Vackra koraller
Vi sov på däck under fullmånen


Nästan hela gänget


Fest på däck

Jobba i Australien och Kanada


Comments
Fanny

Hej Emelie! Ser att det var ett tag sedan du gjorde detta, men jag och två kompisar drar till Australien om ett par dagar och tänkte passa på att boka ngn Whitsundays tur ganska snart. Genom villa bokade du din lilla trip? Tack i förhand, kram!

Svar: Hej! Vi bokade med Peter Pan: http://www.peterpans.com.au/peterpanstravel/whitsundays
Ha så himla kul!
Emelie

2015-02-21 @ 06:27:04
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...