Emelies Travels -

Att andas in fjäll luften i Hemsedal
2012-01-24  20:15:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Luften här i Hemsedal är frisk och härlig, precis så som luft kan vara på högre fjäll, långt bort från storstäder med mycket trafik. Fridfullt, tyst och någon fågel som kvittrar, snön ligger som ett täcke i dalen som dämpar ljud från bilarna som kör igenom. I de små stugorna lyser lamporna igenom fönstrena med iskristaller på och folk värmer sig framför brasan med en kopp varm choklad. Eller, vänta nu.... Stopp och belägg. Det här stämmer ju inte alls in på Hemsedal. Om sanningen ska fram så är luften frisk men det är också något annorlunda med den. Det är något som gör att folk är berusade 24/7. Det är inte tyst, om det inte dunkar musik från nattklubbarna så är det från After ski cafeérna i backen eller i husen och hotellrummen runt om. Folk dricker kanske varm choklad men inte om den inte är spetsad med bayleys. Det är diskokulan som blinkar igenom fönsterrutorna och som sagt, ju mer Hemsedal luft man andas in ju fullare blir man. Det har ingenting att göra med att man dricker mer än vanligt utan vi skyller endast på luften. Ett tag var vi inne på att det kanske berodde på höjden, men som föredetta alpsäsongare vet jag hur det var på högre höjder. Hemsedal är Norges största och populäraste partyby så därför kommer folk hit även om de inte tänker åka skidor. Det kryllar av galna studenter och man kan inte röra sig på dansgolvet utan att drukna i ett hav av ungdomar. I helgen hade vi 200 studenter som bodde på hotellet som festade från ankomst till avgång och hotellet stod och hoppade under hela helgen. Och när studenterna är här jobbar alla vi säsongare ihjäl oss utan tid till att sova och när studenterna inte är här anordnas det en massa branchfester med billig alkohol som inte direkt hjälper för att undvika den konstiga luften här.
Vad jag vill få sagt med det här är att jag ska uppfinna ett alkolås på mig själv. Vi får se hur det går.
Folkhavet har inget slut
Hemsedal luften är kul på kvällen men inte lika kul dagen efter
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Christine

Hahahaha du är knäpp! Fast det ligger nånting i det....

2012-01-24 @ 22:48:14
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...