Emelies Travels -

Mer puder i skogen än i en tjejs sminkväska
2012-01-31  01:02:51

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Citerat av Lars. Det är sjukt mycket snö nu och vi har det hur bra som helst i vinterparadiset Hemsedal. Jag lägger upp några snabba bilder för att göra er svartsjuka men det kommer ännu mer senare när jag har tid att blogga!
Från fönstret i frukostsalen på Skogstad
Coola Rasmus
Perra kör puder

Snö, snö och mera snö!
2012-01-27  00:12:45

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Det bara fortsätter snöa hela dagarna här borta på fjället! Just nu är snödjupet ca 60 cm i offpisten fullt med lös nysnö. Med andra ord kan man simma runt i snön och det är ingen enkel match om man ramlar omkull så att skidorna löser ut sig. Skidorna försvinner långt ned i det vita och man själv badar i snö upp till öronen. Idag tog jag det vågade initiativet och tog på mig skidorna och hängde på Lars som kör som en dåre i off pisten. Jag är väl inte sämre jag, tänkte jag men det fick jag snart ångra. Han drog med mig i, för mig, väldigt otillgänglig terräng och jag fick kämpa i panik när jag satt fast med skidorna åt olika håll under grenar och trodde att jag aldrig skulle komma loss. En annan gång hamnade jag oturligt nog (eller kanske mer klantigt och oplanerat nog) ovanför ett stup som jag omöjligt kunde dropa på. Men det var bara att ta sig ned så jag slängde skidorna före och slungade mig ned för en gren och hoppades på det bästa. Men det gick väl bra det med, men imorgon blir det brädan igen för jag hanterar inte de där långa skidorna bland djupsnö och träd överallt...

Ikväll lyxade vi till det med hjort och oxfilé inne i Bistron på jobbet, det var riktigt gott! Det var vi väl värda efter en galen branchkväll med slädåkning och snöbrottning.

25 minus
2012-01-25  16:38:41

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Inatt var det riktigt kallt, runt 25 minus och dagen var riktigt frisk den med. Isbitar till tår och knallröda, vindpinade kinder fick värmas upp med en varm choklad. Men det var nice puder, det fortsätter att snöa och vi bara tackar och tar emot. Det är så kallt att inte ens Kenneth vill vara med längre (Chrisses bil vägrar starta). Men solklara dagar med blå himmel och stjärnklara nätter säger vi inte nej till!

En helt perfekt dag i backen!
2012-01-24  21:16:10

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Äntligen har solen börjat kika fram på vissa ställen i backen, och även om det var runt 20 minus grader idag så värmde solen på en hel del. Dessutom har det snöat i massor de senaste dagarna så åkningen var grym! Vi körde offpist och ännu mera offpist och jag rullade runt som en snöboll med huvudet före ungefär halva tiden. Men kul var det! Imorgon drar jag fram skidorna för det var ett tag sedan jag körde sist! Mer puder imorgon, blir en tidig kväll så jag orkar med morgondagen med åkning, jobb och jägermeisterfest och ett tidigt och härligt frukostpass dagen efter...
Chrisse och Amanda
Razz
Kvällsåkning en kväll härom veckan
Härligt när man blir uppmuntrad på det här sättet när man tittar ut genom fönstret. Tack Lars! <3

Bacardi Branch fest
2012-01-24  20:46:38

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Här i Hemsedal jobbar man ihjäl sig på helgerna men i veckorna är det ganska chill. Man jobbar typ ihop sin heltid endast på helgerna, det är så det fungerar här. Så man blir ganska sliten, och nu har jag dessutom börjat jobba på Christines jobb, Skarsnuten, så timmarna rullar ihop. Förhoppningsvis kommer jag kunna spara lite pengar vilket jag inte riktigt trodde i början på säsongen. Så det vi sysselsätter oss med här borta är fest varje onsdag och söndag, överdrivet mycket jobb på helgerna och så mycket skidåkning som möjligt där emellan (om man inte försöker kurera bakfyllan). I söndags var vi på en Bacardi sponsrad fest med alldeles för mycket gratis drinkar och väldigt god mat!
Mina chefer Marte och Lars pryder omslaget på Hemsedal tidningen

En dag i parken
2012-01-24  20:24:52

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu börjar man köra på som vanligt i backen igen. Jag var feg i början och hade inga som helst muskler i kroppen efter ett års resande på andra sidan jorden med chill på stranden och drinkar i handen. Men nu är det riktigt gött att åka och vi börjar mer och mer ta oss an lite mer "galna" grejer. Här om dagen var vi i parken och såhär såg det ut då:
Danny
Rachel
Rasmus fick en skön landning
Lars
Rasmus
Chrisse

Att andas in fjäll luften i Hemsedal
2012-01-24  20:15:39

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Luften här i Hemsedal är frisk och härlig, precis så som luft kan vara på högre fjäll, långt bort från storstäder med mycket trafik. Fridfullt, tyst och någon fågel som kvittrar, snön ligger som ett täcke i dalen som dämpar ljud från bilarna som kör igenom. I de små stugorna lyser lamporna igenom fönstrena med iskristaller på och folk värmer sig framför brasan med en kopp varm choklad. Eller, vänta nu.... Stopp och belägg. Det här stämmer ju inte alls in på Hemsedal. Om sanningen ska fram så är luften frisk men det är också något annorlunda med den. Det är något som gör att folk är berusade 24/7. Det är inte tyst, om det inte dunkar musik från nattklubbarna så är det från After ski cafeérna i backen eller i husen och hotellrummen runt om. Folk dricker kanske varm choklad men inte om den inte är spetsad med bayleys. Det är diskokulan som blinkar igenom fönsterrutorna och som sagt, ju mer Hemsedal luft man andas in ju fullare blir man. Det har ingenting att göra med att man dricker mer än vanligt utan vi skyller endast på luften. Ett tag var vi inne på att det kanske berodde på höjden, men som föredetta alpsäsongare vet jag hur det var på högre höjder. Hemsedal är Norges största och populäraste partyby så därför kommer folk hit även om de inte tänker åka skidor. Det kryllar av galna studenter och man kan inte röra sig på dansgolvet utan att drukna i ett hav av ungdomar. I helgen hade vi 200 studenter som bodde på hotellet som festade från ankomst till avgång och hotellet stod och hoppade under hela helgen. Och när studenterna är här jobbar alla vi säsongare ihjäl oss utan tid till att sova och när studenterna inte är här anordnas det en massa branchfester med billig alkohol som inte direkt hjälper för att undvika den konstiga luften här.
Vad jag vill få sagt med det här är att jag ska uppfinna ett alkolås på mig själv. Vi får se hur det går.
Folkhavet har inget slut
Hemsedal luften är kul på kvällen men inte lika kul dagen efter

Det kommer mera
2012-01-19  19:07:53

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Sorry för dålig uppdatering här på bloggen! Men är det inte skidåkning så är det jobb, är det inte jobb så är det afterski, är det inte afterski så är man bkfull och är man inte bakfull så är man trött och är man inte trött så äter man en massa mat och äta bör man annars dör man (eller så dricker man....) Osv. Det är så det fungerar som säsongare, så därför hinns inte bloggen med! Men jag bjuder på en härlig bild från åkningen idag så länge så återkommer jag kanske imorgon!

Veckans charmtroll
2012-01-19  19:03:25

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Får man plats med all snus från en snusdosa under läppen på en och samma gång? Jajemänn.

Säsongens maskot
2012-01-12  23:54:48

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
I alperna hade vi Lilleman som var runt överallt på hotellet. I duschen, på diskmaskinen, i kylen, i folks garderober osv. I slutet av säsongen hängde han sig i skidförrådet.
I år har vi Fisk, det återstår att se hans kommande upptåg för säsongen

Veckans tabbe
2012-01-12  23:50:12

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Stackars min lilla oskuldsfulla vän Josefin. Hon kommer upp på besök och blir offer för en otrevlig natt. Det var en kul kväll igår men jag hamnade på efterfest medans Jossan drog hem och sov i min säng. Tur för mig men jävligt mycket otur för Jossan. Det är väl bäst att vi tar det från början.

Welcome to the house of Pranks. Sedan vi kom hit har det hittats på en del hyss från höger och vänster. Bland annat har jag varit en skyldig förövare tillsammans med några danskar. Per-Erik i huset kallas för Perra vilket låter som pattar på danska vilket i sig översätts till boobs och numera går han under det senare smeknamnet. Vi fick då en hejdundrandes idé en kväll på fyllan att vi skulle göra snöboobs på Boobs när han låg och sov. Det blev ganska mycket snö och även Rasmus i huset fick sig ett svalkande uppvaknande. Detta blev såklart inte speciellt uppskattat, och jag har väntat mig en hämnd i en veckas tid nu. Hämnden kom igår natt. Rasmus och Boobs gick upp mitt i natten med en bunke mjöl och en hink snö och kastade detta i min säng. Resultatet blev en deg som kletade sig fast överallt och ingenstans. Den stora tabben var dock att jag inte låg i sängen. I sängen låg helt oförståendes, oskyldiga Jossan som vaknade av att det var kladdigt och blött i sängen och hennes hår var ihop klistrat. Det tog henne hela dagen att få bort degen ur håret och hon trodde ett tag att hon skulle vara tvungen att klippa av det. Men efter lite huskurer löste sig det där som tur var. Jossan kommer nog inte vilja låna min säng igen, frågan är om hon ens kommer våga komma tillbaka på besök i huset. Rasmus och Boobs ber om ursäkt och de kommer inte få sova säkert om nätterna kan jag lova. Min madrass är blöt och det är deg på golvmattan. Jag ska nu införskaffa en nyckel till mitt rum och sova säkert framöver.
Förövarna
Offret

Förlåt Jossan det var verkligen inte meningen att du skulle råka ut för mina dumheter!

Bra kväll
2012-01-12  22:58:36

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Gårdagskvällen blev lyckad med fullt ös och alldeles för mycket dricka. Vi fick lära oss spela danska spel och sjunga norska snapsvisor. Dagen idag var mindre bra dock...
Kocken Lars
Vi fick en blomma
Fullt kök med en salig blandning av svenskar, norrmän och danskar.
Dansk vs...
...norsk vs...
...dansk vs...
...svensk

Tacokväll
2012-01-11  16:23:19

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Nu sitter jag och får håret fixat av syrran, sedan bär det av för att inhandla kvällens Tacos och det börjar snart bli dags att öpnna den första ölen. Det snöar ute och jag är ledig även imorgon. Bra liv.

360 Hemsedal
2012-01-11  03:05:40

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
De så kallade Hemsedal 360 dagarna drog igång här i början på veckan efter sina 11 år på nacken. Under två dagar var Hemsedal en enda stor fest full med galna ungdomar. Det började på söndagskvällen med bra fest på Hemsedal Café tillsammans med priater, sedan blev det ett hejdundrande ös på After Skin på Stavkroa med allt för många Fisk shots (norsk version av Fisherman Friends, vet inte om namnet är speciellt inbjudande dock?). Det hela avslutades på nattklubben Hemsen med dansande robotar och violister som spelade till housemusik. Kort och gott - galen fest.


Chrisse med en kock från Skarsnuten


Bar-Rasmus och syrranWohoow After Ski!!!


Övertaggad


Mina housemates Perre, Lars och Amanda


Självsäker grabb
Allas vår bartender Jakob


Och Rasmus såklart. Här hoppar jag in och jobbar ibland också.
Vårt norska kärlekspar Lars och Karianne
Syskonkärlek. Helt otroligt men dock så sant så har vi klarat oss undan några större tjaffs och bråk än så länge (om man bortser från någon bitchlap hit eller dit dvs)

Big Surprise
2012-01-11  02:38:31

Get more visitors to your blog! Permalink  Hemsedal, Norge  Trackbacks ()   Follow on Bloglovin     
Häromdagen hände en lite kul grej. Jag blev rejält överraskad. Efter en ledig eftermiddag med After Ski och tillhörande middag (läs fyllekäk klockan 21) på Hamburgerstället så blev jag bombad av sms av mig kära lilla vän Jossan som jag då trodde befann sig hemma i sitt Småland. Hon var väldigt angelägen om att skypa och hon ville inte att jag skulle dra iväg på någon efterfest. Jag fick även samtal från syrran och senare även Lars som tyckte att jag skulle komma hem och trög som jag är gick det inte upp några klara ljus för mig. Jag tyckte bara det var konstigt att folk ville att jag skulle komma hem. Så klev jag in genom dörren hemma i stugan med några öl och shots innanför rocken och började babbla på som bara den för mina roomies om min eftermiddag med fylleskidåkning. Till min besvikelse verkade ingen vara speciellt intresserad av mina bravader utan tittade hela tiden på Tv:n. I själva verket måste de ha tittad runt hörnet bakom Tv:n, för helt plötsligt uppenbarade sig min lilla småländska vän som från ingenstans och jag blev helpaff. Shit vad sjukt, det var jättekonstigt. Vad sjutton gjorde hon där i min stuga i Hemsedal? Hur hade hon kommit upp? Hur hade hon lyckats hålla det hemligt när det visat sig att alla i huset och på jobbet visste om att hon skulle komma förutom jag? Hahaha jag visste inte riktigt hur jag skulle beté mig annat än att bara storskratta och bamsekrama min härliga vän. Det var riktigt kul, så om någon annan är sugen på att komma upp så blir jag mer än glad om någon dyker upp som från en klar himmel! Ni är så välkomna!
Dock var det lite oturligt att just den helgen som Jossan dök upp skulle jag jobba allt för mycket. Lördagen slutade på 14 timmar och vår planerade utgång blev aldrig av då jag slutade runt 4 på natten. Men Jossan hade inga problem att roa sig själv då hon drog på After Ski, hemmafest och barrunda helt på egen hand med nyfunna vänner. Så ska det vara! Men nu blir det andra bullar, nu ska jag vara ledig i flera dagar så det blir backen varje dag och vi kör igång på en brakmiddag med en massa folk imorgon med lite förkrök på det. Blir kanon!
Syrran, Perre, Jossan och jag på Stavkroas After Ski

I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit mostphotos.com/emelaia for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black EditionEmelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...