Emelies Travels -

Det går om man vill!
2012-11-13  06:23:30

Get more visitors to your blog! Permalink  Skibum Banff, Canada  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Från att vi satte foten här i Banff tog det oss helt seriöst mindre än 24 timmar innan vi skrev på kontrakt för boende. Hur gick det till? Inte en aning. Vi var spontana i vanlig ordning. Istället för att hänga på några kanadensare ut i backen bestämde vi oss för att få lite nytta gjord så vi satt i kanske två timmar och sökte runt på nätet och bombmailade varenda annons vi kunde hitta. Plötsligt fick vi svar från en annons. Det framgick inte speciellt mycket vad det var för något, men vi skulle få titta på den en halvtimme senare. Vi trodde inte alls att det var något som skulle passa oss, men vi tänkte att vi ändå skulle ge den en chans. Vi träffade hyresvärdinnan som är en supergullig liten thailändska (tror jag). Lägenheten är en källarvåning i ett hus typ 3 minuter från huvudgatan. Det är tre sovrum där det bor en tysk tjej och kille i ett rum och en kanadensare i det andra, varav det tredje var ledigt. Vi bestämde oss ganska fort att vi skulle ta det, även om det kändes lite läskigt att ta "första bästa" och vi funderade på om vi skulle bli lurade eftersom alla sa att det var så himla svårt att få boende. 
 
Det visade sig ganska snart att hyresvärdinnan, Mercy, var seriös och det var en riktig process med kontrakt osv. Vi fick nyckeln direkt och bestämde oss för att stanna på hostelet över natten och flytta in dagen efter. 
 
Idag flyttade vi in så jag och syrran delar alltså rum men vi delar inte säng den här gången! Det blir superbra det här, kan inte bli bättre! Nu har vi träffat alla rommies också, och de verkar riktigt sjyssta. Skönt att bo i ett kollektiv ändå, så man slipper vara själv när Chrisse jobbar tex. Hyran är också bland det billigaste vi kunde hitta, om vi skulle få det billigare skulle vi nog vara tvugna att tränga in oss för många människor i ett för litet hus. 
 
Nu gäller det bara att fixa jobb också, vi får väl se om det är så svårt som alla säger. Hoppas verkligen inte, annars sitter vi här med ett boende för ett halvår utan jobb... 
 
Vårt sovrum
Köket
Vardagsrummet. Praktiskt med två TV apparater ifall det blir fajt om kanalerna. Eller?
Puha, lite läskigt att kasta iväg så mycket pengar så där spontant. Men bra blev det!
Wihoo, lycklig rumsägare. Blev en välförtjänt burgare på Melissa's.


 
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...