Emelies Travels -

Midsommarhelgen
2013-06-23  20:44:00

Get more visitors to your blog! Permalink  Stavanger, Norway  Trackbacks ()   
Follow on Facebook Follow on Bloglovin   
Glad midsommar på er, några dagar för sent! Det blev en riktigt svensk midsommar den här gången, något som jag inte fått uppleva de senaste åren. Vi har väl försökt fira så gott vi kunnat i Danmark, Australien och Spanien tidigare år men sillen har uteblivit. Men det tar vi igen nu när kylen är fullproppad med sill och vi har ätit sill till frukost, lunch och middag de senaste dagarna. Jag kommer väl aldrig kunna äta sill mer efter det här kanske. Vi blev ett glatt gäng svenskar här hemma i lägenheten med massa god mat, nubbar och snapsvisor. Det blev till och med dans runt midsommarstången. Jag och Jossan gjorde nämligen en bärbar midsommarstång av ett paraply vilket var väldigt praktiskt då vi kunde ta med den ut på nattklubben och dansa runt på dansgolvet. Succé! 
 
Happy Midsummer! This weekend we were celebrating the swedish midsummer with lots of herring and other wierd swedish food as cavar in a tube. We made a midsummer tree of an umbrella and took it out with us to the nightclub and danced around it like frogs. Yep, it's a wierd tradition where we are celebrating fertility and dancing around a pole with two balls and jumping like tadpoles. Crazy swedes. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jobba i Australien och Kanada


Comments
Bea

Hej! Jag hittade din blogg för någon vecka sedan och har nästan läst igenom alla inlägg, blir verkligen inspirerad av dig!! Jag har själv varit iväg på två vintersäsonger, sälen och val thorens, och är nu i norge för att spara pengar och kunna ut och resa!! Så tack för en jättebra blogg!

Läste att du hade jobbat för Langley i Alpe d´Huez. Jag och min kusin har sökt för dom och är båda sugna på det stället. Hur va Langley att jobba för? Något du rekommenderar? Har jobbat för Nortlander en säsong och personalförhållandena är väll inte alltid världens bästa! :P

Svar: Hej men gud vad kul att höra! Tack snälla :) Ja Alpe d'Huez var grymt! Kan verkligen rekommendera det. Det är stort men inte lika känt som alla de andra skidorterna så det blir inte lika hektiskt i backarna, men utelivet är ändå toppen hela tiden! Det finns nog inget negativt jag kan säga om Alpe faktiskt! Däremot att jobba för Langley är väl säkert lite likt Northlander, och man får ju minsta lilla betalt för mycket jobb. Men i det stora hela var det väldigt bra, man åker ju inte för att tjäna pengar! Sen finns det ju jobb som innebär mer eller mindre arbete också, och alla får ju ändå ut lika mycket lön. Så jobbar du i kidsclub, disk, handyman tex så jobbar du väldigt lite, och jobbar du som servitris jobbar du jämt typ. Det som är kul med Langley är att man styr ett helt hotell så all personal är från sverige eller danmark och man jobbar som allt möjligt. I Alpe är det också engelska hotellgäster vilket ändå är lite kul. Många engelsmän generellt i hela Alpe och Danski har ett hotell också och det är nog de enda skandinaverna tillsammans med Langley. Men åk, helt klart! Men var beredd på att arbetsförhållandena inte är de bästa som sagt.
Tack för att du läser och kommenterar! :)
Emelie

2013-06-23 @ 21:30:15
Send a letter:


Name:
Remember me?

Mail: (will not be published)


Website:


Comment:

Trackback
I have moved! Check out my new site at Emelie's Travels.
Home

Welcome to my blog! I'm writing mostly in Swedish, but feel free to use the google translation tool to read it in your language.
Stockholm, Sweden
Follow on Bloglovin
Are you interested in my photos? Please visit www.shutterstock.com for more information.


My photography interest started in 2012 when I did my snowseason in Canada. I bought my first DSLR in December 2013 and since then I've been practicing on my own, always trying new things and ame for getting better photos.
- Nikon D610
- Panasonic Lumix DMC GX1
- GoPro Hero3+ Black Edition
Emelie Persson
Stockholm, Sweden

In this blog I'm writing about my life as a backpacker and a seasonal worker. I've been traveling the past five years and just can't stop. I'm simply too dependent and the grass is always greener on the other side they say... I hope to inspire and help other Travellers by sharing my experiences through this blog. If there's any questions, don't hesitate to write a comment or contact my mail. And remember, a little comment will inspire me to write more often!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...